söndag 31 oktober 2010

En timme tillgodo!

Hörde på TV för ett tag sedan att TID blir mer och mer vanligt att ge bort som present, tyckte nog det lät lite mysko men NU så förstår jag precis och jag ska önska mig MASSOR av det när Tomten kommer!

Så vaknar man en morgon och det känns som man har fått lite extra av den så dyrbara varan och snabbt vände jag på dagens prioriteringslista och där stod det UPPDATERING av bloggen!

Kan väl inte riktigt redogöra ens för mig själv vart all tid har tagit vägen dom sista veckorna mer än att det känns som det bara har rusat iväg.

Köket......det nya köket är på plats men än är det långt kvar tills vi kan luta oss tillbaka och bara njuta. När väl mattläggaren hade varit här så har det löpt på ganska bra, fast visst har det haltat vissa perioder och en och annan hantverkare som nästan "drivit en över kanten". Men så kommer det en kakelsättare och allt blir glömt, vilken hantverkare......ingen stress utan arbetar på lungt och sansat, ändå går det snabbt och när han har lämnat köket finns inte ett spår av allt "slabbande"kvar....han har städat efter sig!!!!
Tanken var att jag skulle ha visat lite bilder här i bloggen under resans gång men med en dator som suckar tungt varje gång jag trycker på ONknappen och dessutom talar om för mig att "disken är full" när jag försöker föra över nya bilder trots att jag rensat allt jag bara kan så får ni tro på mig när jag säger att jag tycker det blir fint.Luckor i ek mörka bänkskivor och mörkt golv, vitt kakel och ljusa väggar..... ja,väldigt nöjd faktiskt även om första tanken om ett nytt kök var att det skulle vara helt i vitt, hihihi! Men jag lovar snart färdigt kök, ny dator och nya bilder!

Nej mina vänner nu ska här tapetseras för nu hör jag att maken är tillbaka efter sin löprunda i skogen, det var hans sätt att förvalta denna extra timme, tänk så olika vi är!
Men först ett gott råd för jag vet att en och annan där ute står i startgroparna för att påbörja renovering av köket....förbered er på det värsta för då kan det bara bli bättre, låter kanske lite löjligt men själv förstår jag i efterhand att jag var väldigt blåögd när vi startade upp det hela och det kan jag lova tar bara en massa onödig energi! Om någon hade sagt att jag skulle ha köksskåpens innehåll i bananlådor, kyl coh frys i vardagsrummet, laga mat i en micro och diska i tvättstugan i nästan en månad så.......nä....nu vet jag.....Det enda jag kan sakna fast bara lite i denna vår ofrivilliga ommöblering är TVn i sovrummet, fast det kan man ju lätt åtgärda om vi som delar detta rum nattetid bara kommer överens, fniss!

Ha det gott alla där ute till vi hörs nästa gång och ett litet förlåt för att jag inte tittat förbi hos er på länge!
Kram Lena

8 kommentarer:

bili sa...

Skönt att höra att det rullar på hos dej :)

lk46 sa...

Godmorgon vännen!
Härligt att se att du är med oss!!!!
Ja du, den timmen förvaltar vi på olika sätt. Jag har jobbat inatt och jag la den timmen på att låta min brukare komma upp lite tidigare i väntan på att dag personalen skulle komma. En mysig stund med ljus och kaffe. Inte dumt det heller!
Ha en skön söndag!
Kram lene

sagapo sa...

Så skönt att det går framåt för er. Vår renovering går på halvfart för att just nu tar tre ungdomars körkortkörning all tid och pengar.
Men förhoppningsvis så i mars, ska väl alla tre ha körkort. En har tagit nu i oktober och jag hoppas nästa tar i november :)
Carita

Petra sa...

Ojojoj, då vet jag vad som väntar mej i vecka 6 då. Då har vi bokat mattläggare sen snickare som ska riva och sen sätta upp skåpen. Monterar gör vi väl själva. Jag hade tänkt att det skulle vara klart på en vecka eller två:).
Men det är ju inte jul riktigt än Lena, då tror jag nog att ni är helt klara. Ha det gott.
Kram
Petra

Pernol sa...

Kul att höra ifrån dig! Vi har haft mattläggare på jobbet. De la in en ny matta i köket och på kontoret. Det var lite stökigt i en vecka men fort var det gjort. Nu har vi jättesnygga golv.

Hoppas att ni är klara med köket till jul i alla fall.

Ha det bäst!
kramis Pernilla

Lena sa...

Hej Lena!
Kul att se ett inlägg från dig, mitt i stöket. Ja du, det är jobbigt när det pågår. Men det glömmer man sedan . Huvudsaken är att det blir fint och det blir det ju! Ha det bäst. Kram Lena

Britt-Inger sa...

Kul att höra ifrån dej och din "röra". Det går ju framåt för er... och det är ju som du säger, är man bara beredd på att det kommer att ta tid, så kanske man klarar det bättre mentalt. Våran hall går med "snigel" fart, men det måste det få ta. Ska man (mannen) göra det själv och dessutom jobbar om dagarna och kommer hem helt slut, då måste det få ta tid!
Sköt om dej och de dina. Och ta den där extra timmen, ofta ;);)
Kram,BI

Lena B E sa...

Hej vännen!
Åh så härligt att höra att köket snart är klart hos dig!! :) Jag vet hur det är att byta kök och fy fasen säger jag vilket slit!! Fast det är länge sen vi gjorde det så är det i färskt minne, nog för att jag vill ha ett nytt här också men om det ska bytas så tror jag att jag rymmer till världens ände under tiden det byts ut. haha. :D
Läser att du tänker köpa en ny dator, måste få säga att SE UPP! så du inte får en medberöringskänsligt tagentbord, det har jag på min nya och hade jag inte redan varit så gråhårig så hade jag blivit på denna förb...e dator! :(
Ha det så jättebra och hoppas du får en lugn och skön helg.
Kramar från Lena