lördag 2 oktober 2010

Lägesrapport!

Just i denna stund skulle jag ha upplevt Ölands Skördefest, men inte blev det så inte!
Istället sitter jag och stånkar över en dator som börjar sjunga på sista versen och som totalvägrar att låta mig lägga upp några foton i bloggen! Kul!
Förlåt om jag låter en aning bitter men just nu är jag nog det! Upphovet till att denna helgen inte alls blev som vi hade längtat efter är den mattläggare som vi anlitat.

I tisdags rensades köket på ALLT, kvar är bara några rörstumpar och elkablar som hänger löst, enligt planeringen skulle köket och hallen få en ny matta på onsdag/torsdag och på fredagen skulle vi ha åkt till Kalmar och gottat oss på hotell innan återuppbyggnaden av köket tar vid på måndag!Efter att ha väntat nästan hela onsdagen så ringer telefonen...Mattläggaren hinner inte????? men kanske till helgen!!! Ok...vi kom överens om att mattan är viktigare än Öland just nu så vi avbokar hotellet och börjar vänta......fredag middag får vi beskedet att han inte kommer förrän nästa vecka!!!?? Då kan jag lova att luften gick ur oss...ingen matta och inget Kalmar/Öland!

I och för sig hade jag fått en del varningar om att man inte riktigt kan lita på att hantverkare kommer när det är sagt men då trodde jag det rörde sig om timmar och i värsta fall någon dag...men en vecka....nej det fanns inte i min fantasi. Nu är vi i allafall lovade att mattan ska var inlagd senast onsdag kväll, hoppas nu bara att det funkar med snickare och rörmokare när vi måste ändra i deras planering också!

Om ett år eller så kanske vi kan prata om allt detta med ett leende på läpparna men just nu känns det tungt! Lite då och då påminner jag mig om att denna makeover är helt frivillig men att det hade varit tusan så behändigt om man hade kunnat fixa allt själv, eller hur!

Ja så var det datorn, hoppas nu bara att den inte rasar helt utan klarar sig tills köket är klart, orkar liksom inte tänka på det också just nu! Hoppas ni står ut med massor av pladder utan minsta lilla bild som jämnvikt!

Ha det gott alla där ute!
Kram Lena

7 kommentarer:

CL.O.T sa...

Jädrans mattläggare, jag trodde nog att han skulle komma , när ni avbokade er resa.Det kanske inte bara är datorns fel, att det inte blir några bilder. Jag har också haft, och en del andra bloggare klagar på att de inte får in bilder.Det år nog nåt i atmosfären. Här är fortf. skit med hosta o snuva. Kram/ Monika

bili sa...

Ja hantverkare kan man aldrig lita på. Har en son som är elektriker, så jag kanske skall hålla min tunga rätt i mun.... Men jag förstår det, har oxå renoverat, nästan hela huset, under 1 års tid.Nu är utomhus nästan klart. Skönt. Jag håller med tidiagre kommentator, blogger har problem ikväll med att det är svårt att skriva inlägg. Ta det lugnt, en sak i taget. Trevlig fortsättning på helgen och kram.

Lena sa...

Hej Lena!
Jag blir både arg och ledsen för er skull. Förstår er besvikelse. Attans att ni skulle missa Öland för denna golvläggare. Så är det alltid. Något som inte klaffar tidsmässigt och som stressar upp en.
Det har varit problem med blogger i flera dagar nu. Så det är inte säkert att det beror på er dator. Hoppas datorn sköter sig i alla fall och att nu golvis kommer som han lovar. Ha trots allt en bra fortsättning på helgen. styrkekram från Lena

Petra sa...

Förstår om du är frustrerad. Jag ser liknande senarier framför mej när vi snart ska gå igång med vårt köksprojekt. Har liknande erfarenheter av hantverkare sedan tidigare. Fy så trist att ni inte kom iväg till Öland, man blir ju så himla besviken när det blir på detta viset.
Önskar dej en bra söndag trots strulet och hoppas du snart kan njuta av ditt nya kök.
Kram
Petra

lk46 sa...

Åh Lena som jag lider med dig/er. Kan förstå att du är både ledsen och arg! det är ju inte riktigt klogt att man ska behöva vänta när man bokat in dem. Det skulle finnas en sida på nätet där man kan skriva om hantverkare som "INTE" håller måttet, med namn och allting!
Hoppas Ni får tillfälla att åka bort och ha det gott en annan helg OCH att Ni får en matta!
massor av kramar från Lene

sagapo sa...

Hoppas det löser sig med datorn. Ibland är förgjort att få det som man vill, med datorer och övriga vardagen. Carita

Evas Pyssel sa...

Ja se hantverkare !!! Varför ska det alltid vara så ??!! Väldans synd att ni missade Öland. Men ni får satsa på det nästa år. Hoppas allt ordnar sig med matta och dator. Det är inte kul när det strular.
Kram Eva