söndag 31 oktober 2010

En timme tillgodo!

Hörde på TV för ett tag sedan att TID blir mer och mer vanligt att ge bort som present, tyckte nog det lät lite mysko men NU så förstår jag precis och jag ska önska mig MASSOR av det när Tomten kommer!

Så vaknar man en morgon och det känns som man har fått lite extra av den så dyrbara varan och snabbt vände jag på dagens prioriteringslista och där stod det UPPDATERING av bloggen!

Kan väl inte riktigt redogöra ens för mig själv vart all tid har tagit vägen dom sista veckorna mer än att det känns som det bara har rusat iväg.

Köket......det nya köket är på plats men än är det långt kvar tills vi kan luta oss tillbaka och bara njuta. När väl mattläggaren hade varit här så har det löpt på ganska bra, fast visst har det haltat vissa perioder och en och annan hantverkare som nästan "drivit en över kanten". Men så kommer det en kakelsättare och allt blir glömt, vilken hantverkare......ingen stress utan arbetar på lungt och sansat, ändå går det snabbt och när han har lämnat köket finns inte ett spår av allt "slabbande"kvar....han har städat efter sig!!!!
Tanken var att jag skulle ha visat lite bilder här i bloggen under resans gång men med en dator som suckar tungt varje gång jag trycker på ONknappen och dessutom talar om för mig att "disken är full" när jag försöker föra över nya bilder trots att jag rensat allt jag bara kan så får ni tro på mig när jag säger att jag tycker det blir fint.Luckor i ek mörka bänkskivor och mörkt golv, vitt kakel och ljusa väggar..... ja,väldigt nöjd faktiskt även om första tanken om ett nytt kök var att det skulle vara helt i vitt, hihihi! Men jag lovar snart färdigt kök, ny dator och nya bilder!

Nej mina vänner nu ska här tapetseras för nu hör jag att maken är tillbaka efter sin löprunda i skogen, det var hans sätt att förvalta denna extra timme, tänk så olika vi är!
Men först ett gott råd för jag vet att en och annan där ute står i startgroparna för att påbörja renovering av köket....förbered er på det värsta för då kan det bara bli bättre, låter kanske lite löjligt men själv förstår jag i efterhand att jag var väldigt blåögd när vi startade upp det hela och det kan jag lova tar bara en massa onödig energi! Om någon hade sagt att jag skulle ha köksskåpens innehåll i bananlådor, kyl coh frys i vardagsrummet, laga mat i en micro och diska i tvättstugan i nästan en månad så.......nä....nu vet jag.....Det enda jag kan sakna fast bara lite i denna vår ofrivilliga ommöblering är TVn i sovrummet, fast det kan man ju lätt åtgärda om vi som delar detta rum nattetid bara kommer överens, fniss!

Ha det gott alla där ute till vi hörs nästa gång och ett litet förlåt för att jag inte tittat förbi hos er på länge!
Kram Lena

fredag 8 oktober 2010

Inlägg i miniformat!

För er som kanske undrar hur det går med vårat kök.....mattläggaren är här!
Erkänner att jag har lite pirr i magen över resultatet med tanke på allt strul som har föregått det här besöket........återkommer i ämnet!

Ha det gott!
Kram Lena

måndag 4 oktober 2010

Bullfest!

Får jag lov att bjuda på en bulle som tack för alla goa kommentarer? Det kändes faktiskt en aning lättare när jag fått skriva av mig om eländet och nu är det ny vecka och nya tag som gäller!

 
Posted by Picasa


Idag firar vi kanelbullens dag! Av förståliga skäl kommer det inte att lukta nybakat hos oss så vi går på kafé istället!
Det här fotot tog jag för ett tag sedan till en receptbok som ligger på hyllan i väntan på att bli färdig!


Hoppas ni får en bra vecka, själv har jag stora förväntningar......!

Kram Lena


PS höll på att glömma alla er andra som susar förbi och kanske inte hinner lämna något spår efter er......bullarna är till er också......kram DS

lördag 2 oktober 2010

Lägesrapport!

Just i denna stund skulle jag ha upplevt Ölands Skördefest, men inte blev det så inte!
Istället sitter jag och stånkar över en dator som börjar sjunga på sista versen och som totalvägrar att låta mig lägga upp några foton i bloggen! Kul!
Förlåt om jag låter en aning bitter men just nu är jag nog det! Upphovet till att denna helgen inte alls blev som vi hade längtat efter är den mattläggare som vi anlitat.

I tisdags rensades köket på ALLT, kvar är bara några rörstumpar och elkablar som hänger löst, enligt planeringen skulle köket och hallen få en ny matta på onsdag/torsdag och på fredagen skulle vi ha åkt till Kalmar och gottat oss på hotell innan återuppbyggnaden av köket tar vid på måndag!Efter att ha väntat nästan hela onsdagen så ringer telefonen...Mattläggaren hinner inte????? men kanske till helgen!!! Ok...vi kom överens om att mattan är viktigare än Öland just nu så vi avbokar hotellet och börjar vänta......fredag middag får vi beskedet att han inte kommer förrän nästa vecka!!!?? Då kan jag lova att luften gick ur oss...ingen matta och inget Kalmar/Öland!

I och för sig hade jag fått en del varningar om att man inte riktigt kan lita på att hantverkare kommer när det är sagt men då trodde jag det rörde sig om timmar och i värsta fall någon dag...men en vecka....nej det fanns inte i min fantasi. Nu är vi i allafall lovade att mattan ska var inlagd senast onsdag kväll, hoppas nu bara att det funkar med snickare och rörmokare när vi måste ändra i deras planering också!

Om ett år eller så kanske vi kan prata om allt detta med ett leende på läpparna men just nu känns det tungt! Lite då och då påminner jag mig om att denna makeover är helt frivillig men att det hade varit tusan så behändigt om man hade kunnat fixa allt själv, eller hur!

Ja så var det datorn, hoppas nu bara att den inte rasar helt utan klarar sig tills köket är klart, orkar liksom inte tänka på det också just nu! Hoppas ni står ut med massor av pladder utan minsta lilla bild som jämnvikt!

Ha det gott alla där ute!
Kram Lena