onsdag 28 april 2010

Vilken dag!

Idag är det min dag..... ja just det, FÖDELSEDAG! Nu är det så att vi bestämde med familjen att vi skulle ta det lite lugnt med våra födelsedagar när vi inte fyller jämt och jag fyller 58 år ..... men så fullt upp som jag har haft idag kommer jag inte ihåg när jag hade senast! Fast vid närmare eftertanke så är ju det på sätt och vis jämt, 58......

Började dagen med att se till att min gamla mor fick gröt vid 8-tiden, hon sover nämligen här under tiden som hennes make sen 40 år( min" plastfar") ligger på sjukhus och väntar på en pacemaker! Hade precis fått i mig min gröt när mitt yngsta barnbarn, 5 mån, dök upp för passning några timmar! Vem kan säga nej när hans mamma varit magsjuk hela natten och pappa måste jobba några timmar!!!!! Vips var klockan nästan 10.00 och äldsta barnbarnet, 5 år, som var lite krasslig och inte kunde gå till dagis stod i dörren, mamma kommer om 4 timmar.......Under tiden har mor åkt hem en sväng och min mellanson och hans hund kom för att gratta mig lagom till middagen som serverades klockan 12,00 eftersom maken ska jobba sent skift, 13,00-23,00!

Istället för tårta blev det en Annanaspaj och bullarna bakade jag som tur var igår, lite annat smått och gott fanns det också i kakburkarna så eftermiddagsfikat med dottern, alla barnbarn, måg och gamlamor blev lyckat. Fast jag tände bara ett ljus på bordet för 58 hade jag aldrig orkat blåsa ut.........

Någon gång under dagen så kom tanken för mig att jag undrar om det är detta som kallas att man är mitt i livet? fast jag har alltid trott att det är runt 40!

Nu hoppas jag att ni inte tycker att jag gnäller för så är det absolut inte, tvärtom jag älskar att ha familjen runt mig och är tacksam över att få fylla 58 vilket man inte ska se som en självklarhet! Men visst är livet fullt av överraskningar inte hade jag anat att min födelsedag skulle bli så här nu när vi inte skulle fira!

Men firad har jag verkligen ändå blivit idag, barnbarnens pussar och mjuka kramar kan det finnas några bättre presenter och alla blommor och blader som dom sjunger i visan och som nu pryder mitt hus! I postlådan har det landat underbar post, telefonen har gått varm och tillsammans med alla GRATTIShälsningar här i min blogg så tror jag inte jag någonsin har haft en bättre födelsedag.....men med ålderns rätt kan jag ju ha glömt det..fniss!

Nu är det ett helt år tills nästa gång jag inte ska fira, hihihi, men först ska pizzabagaren få fixa riktigt goda pizzor till vännen Monica, mor och mig att avsluta den här födelsedagen med och vem vet kanske det kan bli ett glas vin till också!

Ha det nu gott och en riktigt stor KRAM till er alla för uppvaktningen på min dag!
Kram, Lena

7 kommentarer:

Gertrud sa...

Grattis Lena på din dag. Jag hoppas pizzabagaren skötte sig och att du fick upp korken på vinflaskan. Det är ju inte varje dag man fyller 29 år. En kram från Gertrud

Petra sa...

Låter som om du hade en riktigt bra dag med nära och kära runt omkring dig. Ibland blir det kanonbra när det inte blir som man planerat.
Hoppas du får en trevlig Valborgshelg. Här regnar det idag, vi får väl se hur det är imorgon om vi går ner till Majbrasan eller inte. Har en precis intill, tar bara 5 minuter att gå. Nu ÄR våren här.
Kram på dej.
Petra

Lena sa...

Låter som du fick en bra födelsedag Lena. Härligt med de sina omkring sig. Hoppas att även denna dag blir bra för dig och även helgen som närmar sig naturligtvis. Ha det gott. Kram Lena

lk46 sa...

Åh va härligt att läsa om hur din födelsedag var. och visst är det skönt att ha så mycket att göra att man glömmar lite vad det är för dag! 58.. ja visst är du mitt i livet, du är eftertraktat, har gott humör och energi över för att dela med dig av denna härliga dag!
Må ditt år fram till nästa födelsedag bli lika fylld med överraskningar!
Massor av kramar från Lene

Lena B E sa...

Wow vilken rolig födelsedag du verkar haft, men också lite anstängade!! :) Det kan vara riktigt jobbigt att fylla år!! Det beror nog på att man inte är så ung och pigg längre. Hi hi. ;) Men mest är det ju roligt förstås!!
Vilken tur att pizzeriorna finns så man slipper laga all mat själv denna dag, eller hur? Lite lat måste man ändå få vara på sin födelsedag, visst då? Hi hi.
Ha en trevlig valborgshelg!
Kramar från Lena

Pysselmaja sa...

Grattis i efterskott!
Haha ja alltså man vet inte vad man ska säga ang denna snö. Det har nu idag töat bort lite men det är fortfarande massor kvar=( Men man får göra situationen så bra som möjligt,(även om det känns som vintern är påväg tillbaka) *segvinter*.

Ha en trevlig helg du också!

lk46 sa...

hej vännen!
Hoppas du har kommit över din födelsedag och har krafter kvar!
ja du Lena jag har faktiskt varit i Tidaholm och dansat till Svennes orkester en gång i tiden. Inte så värst långt så man kanske skulle ta sig en tripp dit någon gång!
vet inte om du tar emot awarder, men det finns en till dig i min blogg!
ha en härlig dag!
Kram lene